Nötkräm till barnen!

Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.


Barn-och-notkram
Foto: UNICEF

Den här bloggposten är mitt sätt att bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.


Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Fredag 9 december.


Tänk att det är dagar som denna man önskar att man inte har hund.. Det är snöblandatregn, 0 grader, storm, slask och klass 2 varning. Dessutom gick jag vilse i vinkeltået.. Kommer hem helt genomblöt och inser att promenaden har tagit 10 minuter längre än den brukar. Ja just nu önskar jag faktiskt att jag hade ett badkar att krypa ner i men icke.

Igår var jag på på julteater inkl. julbord med jobbet. Väldigt trevligt! Jag må vara en pensionär men jag tycker faktiskt om teater :) Så nu ha man fått tillbaka lite av julkänslan också. Idag ska jag ut till Birsta och handla lite presenter och julklappar. Så här sen ha jag aldrig varit med julklapparna, brukar alltid vara klar vid det här laget..

Måste även städa lite idag, vi får middagsgäster ikväll så det kan ju vara trevligt om det ser hyffsat ut här hemma då :) Imorgon blir det dubbla kalas. Först ska vi till Davids syster på dagen och sedan fyller min älskade mormor 70 år så då blir det fest på kvällen. Söndag blir en slappardag med julmys på kvällen, då ska vi till S & T och koka risgrynsgröt, göra knäck (massor av knäck) och spela bingolotto.

Ja med andra ord har vi fullt upp hela helgen. Men det tycker jag ju om! Tror inte att det blir någon tid över till att sätta upp granen så det får vi ta någon kväll till veckan istället helt enkelt. Åh vad jag längtar! Nej nu ska jag ta och kolla på ett avsnitt av årets julkalender innan det är dags att göra sig redo för Birsta :)


Trevlig helg!!

/J

Dagens andra och sista paus..


Igår blev det tvättning på hög nivå och idag storstädning.. Skulle nästan vilja påstå att jag har gjort en julstädning.. Dock ha jag varken putsat fönstrena eller skurat golven (fast det skulle behövas!). Har även hunnit med att handla mat och lite annat smått och gott idag..

Nu ska jag snart hoppa i duschen och svalka av mig innan det är dags att börja förbereda maten.. Min kära kusin kommer hit ikväll och ska dricka lite vin med mig.. Sist jag träffade henne var när hon bodde i Umeå och jag var där för att operara ögat.. Så det ska bli trevligt att ses under andra omständigheter idag :)

Annars har jag inte så mycket annat roligt att skriva om. Min kära pappa fyller år imorgon så då ska vi dit på middag. Men först måste jag ut till Birsta och inhandla en present till honom :) Skönt iaf att jag vet vad jag ska köpa!! Är så sällan han önskar sig något men i år har det hänt.. Självklart önskar jag att jag hade råd att köpa det till honom men det får bli presentkort, ett litet bidrag iaf :)


Önskar er alla en helt fantastiskt underbar helg!!

/J

Första pausen...


Jag har inte kunnat sova så mycket inatt.. Många tankar som snurrar i huvudet på mig..
Idag har jag en städdag här hemma.. Ha redan hunnit vika all tvätt, plockstädat och dammtorkat.. Så vad som återstår är att städa toaletten och golvet.. Känns skönt att komma igång i tid på morgonen.. Jag fungerar mycket bättre på förmiddagen än eftermiddagen..

Igår blev det en liten shoppingrunda där jag införskaffade mig 2 toppar och en klänning (se bild).. Sedan en efterlängtad fika och pratstund med min fina vän L. Alltid lika trevligt! Man kan ju liksom inte låta bli att skratta med henne även om man skulle ha ett fruktansvärt tragiskt/hemskt samtalsämne. Jag uppskattar dig otroligt mycket!


(Bilden är lånad från www.hm.com)


Nu ska jag fortsätta med städningen men jag återkommer säkert med en uppdatering senare idag ;-)


/J

1 december


Detta har varit en riktig tråkdag bestående av tvätt, tvätt och ännu mer tvätt.. Blev även sjukt skrämd där nere i tvättstugan.. Var någon j*vla hantverkare som plötsligt stod i dörröppningen och stirrade på mig.. Haha jag bara skrek rakt ut när jag först såg honom.. Jävla idiot!

Hur som har jag iaf överlevt danna dag tack vare mina fina vänner :) Ibland behövs så lite som ett samtal/snabbesök för att göra någons dag och idag ha ni gjort min. Tack! Nu ska jag ta och göra mig klar och glida ner på stan för att träffa en annan väldigt fin vän (om hon kommer ihåg mig idag, haha). Är verkligen i behov av lite shopping och en stor kopp kaffe nu :)

Imorgon ha jag tänkt storstäda så om jag känner mig själv rätt så skriver jag några rader då för att få någon paus ;) På återseende!


/J
RSS 2.0