Till salu.


Ja så var det dags att börja sälja iväg lite hundsaker. Man hinner samla på sig en hel del på 4år. Men det känns tungt. Så om någon är i intresserad eller vet någon som kan vara det får ni gärna höra av er. Här är bilder på några av sakerna som vi har tänkt sälja iväg.

Som om hon vet...

Här sitter jag framför datorn och svara på mail jag har fått från olika personer ang. Tindra. Plötsligt kommer hon fram till mig, lägger huvudet i mitt knä och börjar tokskaka. Som om hon är rädd, som om hon vet vad som väntar henne. Tårarna bränner på mig. Hon återgå till att lägga sig på golvet och sova. Men efter en stund händer precis samma sak igen. Jag blir rädd jag sätter mig ner på golvet med henne. Hon sätter sig i mitt knä och efter en stund slutar hon att skaka. Istället vill hon busa, så hon busar med mig till mina tårar byts ut mot ett leende. Älskade lilla hjärtat, tänk om du kunde tala. Berätta för mig vad som är fel. Jag känner mig så hjälplös och jag är rädd.
  
   
    
   ...
   

Måndag.

  
En snöfylld måndag är vad det är idag. Jag älskar snö. Men jag måste erkänna att jag saknar helgens väder. Så sjukt mysigt. Fick sådana vårkänslor?! Vi gick iaf på en långpromenad igår och busade massor i alla fina löv som låg på backen.
 
   
   
   
Helgen avslutades med ett besök från Anna, Patrik och Tila. Vi passade även på att inviga årets glöggdrickande. Men nu är helgen slut och vardagen är tillbaka... Ikväll har vi FIKA på schemat. Först kommer D´s föräldrar och därefter tänkte mina trilla in. Alla vill säga hejdå till vårat lilla <3 Nedräkningen är i full gång nu. Har inte riktigt fattat det själv än, vilket jag nog aldrig kommer att göra heller. Känns så overkligt.
  
Nu ska jag ta och göra en renovering av min så kallade kropp. En dusch och lite ompyssling av mina fötter är ett stort måste nu. Sedan kanske det är dags att börja förbereda middagen innan min älskling kommer hem. Önskar er alla en fortsatt trevlig och snöig måndag!
  
Puss & Kram
   
   
 

Nyår.

  
Funderar skarpt på vad man ska hitta på på nyår. Detta kommer att bli det första året på länge som jag kan vara någon annanstans än hemma. Första gången som man kan ha en klänning utan att vara rädd att den ska bli sönderriven när någon klättrar upp i knät på en av rädsla.
 
Vi funderar allvarligt på om man kanske ska dra iväg på en utlandsresa. Skulle vara sjukt skönt att komma bort och få lite värme på köpet. Har kollat på lite resor härifrån Sundsvall men det jobbiga är att det skiljer 500-1000kr mellan med och utan hotell för två personer. Jag som hade hoppats på att man kunde hitta en billig flygstol och sedan hyra något privat.
 
Vi får se vad som händer. Nu ska jag göra mig klar för att "gå ut och äta". Idag står det hamburgare på menyn ;-) Trevlig helg på er allihopa!
  
  

Hon som...

  
Idag är det en vecka kvar till jag ska genomför mitt livs svårste beslut.
Om en vecka kommer jag att skiljas ifrån min bästa vän.
Hon som för 4 år sedan tog mitt hjärta med storm.
Hon som har torkat mina tårar och fått mig att le när jag varit ledsen.
Hon som har lyst upp min tillvaro när allt har varit grått.
Hon som gett mig kärlek när jag inte har förtjänat det.
Hon som alltid finns vid min sida.
 
Jag kommer att sakna dig, mattes lilla hjärta!
Min fina, goa, underbara, snälla lilla hårboll.
Det skär i mitt hjärta när du lider och det är svårt att inte vara egoistisk.
Jag kommer aldrig att glömma dig och den tid vi fick tillsammans.
Du kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.
     
  
    
 
  
  
   
 
 
  
 
 
   
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
Just this side of Heaven is a place called Rainbow Bridge.
   

When an animal dies that has been especially close to someone here, that pet goes to Rainbow Bridge. There are meadows and hills for all our special friends so they can run and play together. There is plenty of food, water and sunshine, and our friends are warm and comfortable. All the animals who had been ill and old are restored to health and vigor. Those who are hurt or maimed are made whole and strong again, just as we remember them in our dreams of days and times gone by.

  

The animals are happy and content, except for one small thing; they miss someone very special to them, who had to be left behind. They all run and play together, but the day comes when one suddenly stops and looks into the distance. The bright eyes are intent; the eager body quivers.

  

Suddenly he begins to break away from the group, flying over the green grass, his legs carrying him faster and faster. YOU have been spotted and when you and your special friend finally meet, you cling together in joyous reunion, never to be parted again. The happy kisses rain upon your face. Your hands again caress the beloved head, and you look once more into the trusting eyes of your pet, so long gone from your life but never absent from your heart.

  

Then you cross Rainbow Bridge together....

  

~Paul C. Dahm~
 
 
 
 
 

En vecka...

  
Det verkar som att det inte bara är jag som har haft några mindre bra dagar.. Verkar vara många som har motgångar just nu. I vanliga fall brukar jag må som bäst under hösten, men inte i år. Det är mycket som händer just nu, stora förändringar i mitt liv. Jag hoppas bara att allt löser sig till det bästa. Men det brukar det ju göra.
 
Idag har jag däremot en bättre känsla i magen. Ett litet mindre tryck över mitt bröst. Idag kan bli en bra dag, vilket är lite extra tur då jag ska på sjukhuset för ett återbesök efter operationen, det är en vecka sedan idag. Hoppas verkligen att allt ser bra ut. Gasen har minskat betydligt i ögat, nu är det "bara" en stor svart luftbubbla som gungar runt i mitt synfält. Bubblan är ungefär lika stor som på bilden fast mer svart/grå tonad.
 
 
Annars har jag inte så mycket jag vill dela med mig av här. Men det kommer nog. Vissa saker måste få ta sin tid. Just nu är jag bara glad att jag har underbara vänner, en älskad familj och en helt otrolig och fantastisk pojkvän. Utan er skulle jag aldrig orka mig igenom allt. Älskar er!
 
  /Jessica
  
 
 

Måndag


Efter att min älskling försvunnit till jobbet kan jag inte somna om. Så jäkla typiskt. Har tänkt försöka orka gå en längre promenad med Tindra sedan men vill att det ska bli ljusare och varmare ute först. Så under tiden kryper jag ner under täcket och inviger veckans maraton av filmer. Mys!!

Min säng...


Vill bara säga (skriva) att jag saknar min stora, hårda, varma säng!! Det är en vecka sedan sist nu... Är så sjukt obekvämt och ensamt att sova på soffan :( Men men, bara att bita ihop, 4 nätter till, sedan skall jag återförenas med min stora, hårda säng och allt vad den innehåller ;)

Godnatt!

Lördagsmys!


Detta kommer blir en riktig myskväll! Vi gick på en lugn och mysig höstpromenad förut. Blev en sväng till Hemköp där vi införskaffade oss kladdkaka och grädde (ja jag vet...) som blir kvällens "lördagsgodis". Hem och slängde ihop en broccoligratäng. Så nu sitter jag nyduschad i min onepiece, uppkrupen i soffan och väntar på att gratängen ska bli klar ;-) Önskar er alla en riktigt mysig lördagskväll!! <3

Lördag 2012-10-20

   
Idag har det gått tre dagar sedan jag opererades. Är ganska trött av mig och har därför inte haft någon ork till att uppdatera här. Efter att man genomgått en operation brukar man säga att man har utsatt kroppen för att sprungit ett maraton och lite till så det är väl ungefär så jag känner mig just nu. Mitt största problem är dock att jag inte kan sova riktigt. I vanliga fall sover jag på rygg och jag somnar direkt när huvudet landar på kudden. Men i samband med operationen fick jag lustgas i ögat (fungerar som förband/plåster) vilket gör att jag absolut inte får sova på rygg. Så nu kämpar jag mig igenom nätterna med att först och främst lyckas somna innan armarna domnar och mina kroppsdelar klibbar ihop, sedan hålla mig stilla på sidan och inte råka tippa över på rygg kombinerat med att inte svettas ihjäl. Och so m pricker över i:et drömmer jag konstant att jag måste akta mig och skynda mig i olika situationer. Det är helt enkelt inte så konstigt att jag är trött...
   
   
Var till mina föräldrar och drack kaffe förut medan D åkte upp till stugan för att kratta löv. Har ganska nyligen kommit hem, känner mig rastlös men samtidigt helt slut. Blir nog inte mycket gjort idag. D är fortfarande kvar i stugan, tänkte att jag skulle försöka orka städa lite innan han kommer hem så att vi bara kan slappa i soffan resten av dagen. Men ärligt talat går det inte så bra för mig, måste iaf ta mig till duschen, känner mig sjukt äcklig trots att jag duschade igår kväll. Måste även ta tag i alla pappersgrejer (sjukskrivning, reseersättning osv) som ligger här i en hög. Blir en rolig helg det här känner jag. Måste, måste, måste... Haha man kan ju undra hur man är funtad. Hade det varit någon i min närhet som hade sagt så, så hade jag sagt "Du måste ingenting, släpp det där nu, det löser sig. Just nu MÅSTE du bara vila". Men det är ju annat när det gäller en själv, eller hur?! ;-)
 
 
Trevlig helg på er!
 
Kram!
 
 
 

Som en prick i universum.


Detta blir min sista uppdatering innan operationen. Operationen som höll på att bli inställd i sista sekund. Min läkare tyckte att det var synd att behöva förstöra en sådan pass fin och ung lins. Efter denna operation är risken oerhört stor att jag får gråstarr, vilket innebär att jag inom en snar framtid kommer att måsta byta ut min lins till en i plast. Men tydligen togs inte allt bort vid förra operationen så vi kom fram till att det är min sista chans att ögat ska "lugna ner sig". Dessutom har han tänkt fylla på med så mycket laser som det bara går ute i kanterna (gör väldigt ont att göra det i vaket tillstånd).

Då det var en månad sedan jag träffade en narkosläkare senast och med tanke på mitt tillstånd de senaste veckorna så fick jag träffa en på nytt idag. I väntrummet fastnade jag i en dokumentär som gick på tvn (ni som känner mig vet att jag kan fastna framför tvn ganska lätt). Tid och rum försvann. Plötsligt blir jag avbruten av narkosläkaren som ber mig följa med in på ett rum. Ganska fort konstaterar han att jag är stressad, det känns i hela rummet sa han. Du smittar av dig stress. Jag kunde snabbt konstatera att han skulle passa bra som psykolog istället för narkosläkare. Hur som så rekommenderade han mig att ta lugnande innan operationen just för att jag var så stressad.

På vägen tillbaka till hotellet fick jag en aha-upplevelse. Allting runt omkring mig stannade upp och jag kände blodet i mina ådror pulsera. Jag såg mig själv som en liten prick i universum. Och jag kände mig plötsligt ensam. Ensam om att förstå det jag känner, det jag inte kan beskriva med ord. Det var en häftig men samtidigt skrämmande känsla.

Nu ska jag ta och slå igång en film, ta bort nagellack och börja förbereda mig inför operationen imorgon bitti. Jag är först på tur så jag ska vara på avdelningen redan kl 07:00. Förhoppningsvis är jag pigg och vaken igen vid lunch. En uppdatering kommer så fort jag orkar. Ha en fortsatt trevlig kväll allesammans.

Puss & kram från lilla mig!

Första snön...


Tack fb som förstör min morgon! Det första man ser när man startar upp facebook är att alla skriver om första snön som kommit inatt. Jag älskar snö, vintern och allt som hör till (förutom att skrapa bilrutor). Här i Umeå är det pissigt blött och jag har missat årets första snöfall. Nu väntas bara alla bilder som folk kommer lägga ut som kommer att bidra till att det skär lite extra i mitt vinterhjärta.

När jag fyllde år (6/9) fick jag aldrig någon present av min älskling (han fick ingen av mig heller när han fyllde år). Men igår fick jag en försenad present. Skulle ha fått en kandelaber i lördags men de va slut i lager. Så jag fick den igår kväll istället. Du är bäst! Jag älskar dig!

Tröttis


Trodde kvällen skulle bli lååång, men icke. Klockan ha nu passerat 23 och jag ligger i sängen och kämpar med att hålla ögonen öppna.

Efter att jag anlänt till Umeå och checkat in på hotellet var det dags för första besöket på sjukhuset. Idag stod det spruta på schemat... Jag är snart uppe i 30 sprutor och idag var första gången som jag inte var i en operationssal vid injektionen. Kändes ganska läskigt måste jag erkänna. Men det gick bra, över förväntan och inte ett enda märke på ögat efter sticket :)

Efter sprutan gick jag raka vägen till hotellet och lade mig och sov ett par timmar. När jag sedan vaknade slog jag igång en film medan jag vaknade till liv. Plötsligt var det dags för middag och jag traskade ner... I matsalen hade de riggat upp för en orkester (?) och jag hann inte mer än att få i mig maten sen drog det igång. Dags för allsång med Umeås dragspelsklubb, jippi!! Jag slängde i mig en kopp kaffe sedan smet jag därifrån.

Då jag inte hade någon tv-dosa på mitt rum så passade jag på att fråga efter en. Tyvärr fanns det ingen extra och efter att jag och personalen hade sökt igenom mitt rum en gång till så fick jag byta rum. Men inte grät väl jag för det. Visst jag hade ett nyrenoverat rum på våning 5 (dom har renoverat rummen på de 3 översta våningarna) men rummet jag fick på våning 7 var aningen bättre ;-) Se bilderna nedan.

Där efter har jag pratat i telefon med några av dom bästa i mitt liv och sedan kollat klart på filmen jag påbörjade innan middagen. Vart tog kvällen vägen? Btw, om inläggen ser konstiga ut så är det för att jag bloggar från mobilen. Nej nu ska jag sova, blir en spännande dag imorgon!

Natti natti!



Mot Umeå !!


Ja då sitter man äntligen på tåget på väg till Umeå igen. Hoppas verkligen att allt går vägen den här gången. Mina magsmärtor gör mig lite orolig, men förhoppningsvis så skall dom inte påverka operationen.

Idag ska jag få en spruta i vänster öga (inför operationen, då minskar risken för blödning). Sedan kommer jag att bo på patienthotellet i två nätter innan det är dags för operationen på onsdag morgon. Åh vad jag längtar att få tillbaka synen!! Haha eller ja iaf få bättre än vad den varit de senaste 2,5 månaderna.

Puss & Kram

2012-10-12

  
Äntligen fredag. Snart är denna vecka slut, vilket innebär att det är dags för mig att åka till Umeå. Ärligt talat så längtar jag faktiskt. Jag längtar att få tillbaka synen på vänster öga, att kunna börja köra bil igen och inte behöva känna mig beroende av någon. Är jobbigt när man är van att klara sig själv ska jag be att få tala om.
 
Har för övrigt konstaterat att det kanske är ett virus jag haft/har ändå. Läser om/ser många som har exakt samma symptom som mig. Huvudvärk, yrsel och illamående. Alla skriver att de har migrän och precis så var det för mig i början. Sedan kom svagheten och skakningarna kombinerat med magont ibland. Hur som så börjar jag känna mig bättre. Hoppas verklligen att det förblir så, vill inte behöva ställa in operationen igen.
 
Annars händer det inte så mycket, har tvättstuga idag och ikväll blir det tacos till middag. Sedan tror jag att jag ska krypa upp i soffan med en bok och ett glas vin. D ska vara med grabbarna ikväll så då kan man passa på att mysa på egen hand. Imorgon är vi bortbjuden på middag till S & T, ska bli skönt att slippa tänka på att laga mat, att bara bli uppassad <3 
 
Önskar alla mina läsare en riktigt trevlig helg!
  
  

...


Känner lugnet 💕

   

2012-10-11

  
Var på sjukhuset igår och till min besvikelse så hade jag inte fått tillbaka så stor del av synen som jag trodde. Jag såg inte ens tavlan med bokstäverna på... Min läkare tyckte inte att det hade lättat så pass mycket att hon kunde blåsa av operationen (vilket jag hade hoppats på). Så på måndag bär det av upp till Umeå.
 
Sedan ringde läkaren på vc igår eftermiddag. Proverna visade INGENTING. Suck! Jag som hade hoppats på att få ett svar. Vi kom iaf överens om att avvakta till jag kommer tillbaka från sjukskrivningen efter operationen. Skulle tippa på att jag blir sjukskriven oktober ut... Hon trodde nämligen att det kunde ha med ögonen att göra, så jag ska diskutera det med läkarna i Umeå när jag kommer upp dit till veckan.
 
Så förutom huvudvärk, yrsel och illamående samt att jag ska opereras till veckan så är det bra :) Kylskåpet här hemma skriker TOMT så ikväll blir det till att storhandla. Det är tur att jag har en sådan snäll vän och kollega som kommer hit med mat åt mig idag. Ska bli kul med en lunchdejt, var ett tag sedan sist.
 
/Jessica 
    
 
 

I sängen och i soffan...

Ja där spenderar jag den mesta tiden numera.. Är less på att vara sjuk nu! Har haft konstant huvudvärk sedan jag vaknade kl 7. Vet inte vad jag ska göra för att slippa den. Igår sov jag halva dagen och ändå lyckades jag sova hela natten inatt. Är fortfarande trött så jag tror att jag ska lägga mig och vila en stund nu.

Efter lunch kommer min älskling hem. Har tid på sjukhuset för en spruta i höger öga i eftermiddag. Ska även få svar på om det blir operation till veckan eller inte. Skulle ju ha opererat mig förra veckan men det blev inställt pga att jag hade sådan yrsel, huvudvärk och mådde illa.

Jag väntar även på att läkarn som sjukskrivit mig denna vecka ska ringa upp och berätta om svaren på alla prover jag tog i måndags. Hoppas verkligen att jag kan få ett svar på varför jag mår så här!

/Jessica

2012-10-05

Funderar på om jag ska börja blogga igen?! Känns som att jag vissa dagar kan bubbla över inombords, som ett djupt behov av att få ur mig vissa saker och funderingar. Så kanske det kan vara en bra idé?! Känns som att det är dags att vända blad, börja på ett nytt kapitel. Så så får det bli!

/svårövertalad_tjej.se

RSS 2.0