Onsdag.

Här har vi visst missat att uppdatera på någon dag. Men det är väl inte hela världen?! Minns ärligt talat inte ens vad jag gjorde igår. Det är ganska fantastiskt vad mitt minne är dåligt ibland.. Och bara för att jag skriver så så kommer jag på att jag kanske måste ta och ringa försäkringsbolaget. Haha..

Idag har jag varit och handlat bajspåsar (och lite mat). Blev lite jobbigt imorse när jag konstaterade att bajspåsarna var slut. Har aldrig hänt mig tidigare. Men men en H&M-påse fungerade lika bra :) Nu håller jag på att tvätta, ska snart ner till tvättstugan igen, men först planerar jag att hinna dricka upp mitt efterlängtade kaffe och plocka ur diskmaskinen.

Jag hade som plan denna vecka att hinna storstäda, men saker och ting blir inte alltid som planerat. Jag har insett nu varför det står att jag endast får utföra enklare hushållsarbete så som matlagning i rekommendationen från läkaren. Haha jag läste lite nogare i papprena imorse och det står att jag inte får bada varmt (opps!) eller putsa fönster m.m. Så min stora vårstädning får helt enkelt vänta till sommaren.


För övrigt är det påsk denna vecka. Detta måste vara det första året som jag inte köper en enda påsk present till någon. Eller jo E ska få en imorgon när vi ska träffas över en fika. Men det behöver vi inte kalla en påsk present, det kan bara få vara en present till henne som är en underbar vän :)

Senare imorgon åker vi till fjällen - Vemdalen! Första gången som D följer med oss dit. Ska bli såå mysigt! Trodde först inte att jag skulle få åka till fjällen i påsk då jag fick blödningen, men som tur är har jag en snäll pappa som ska köra åt mig :D Blir nog inte så mycket updatering från fjällen men jag tar med kameran så förhoppningsvis kommer det lite bilder senare.


Önskar er alla en Glad Påsk!!!


Livet.

Igår när jag var hos min bror visade han mig ett klipp på youtube som verkligen berörde en. Jag lyssnade på låten några ggr igår och har även gjort några ggr idag.



När jag sedan länkade den på facebook så fick jag ytterligare en länk av en kompis som handlade om samma personer och samma historia.



Efter att ha sett den några gånger också så går det upp för mig att tjejen har fått detta handikapp efter en traumatisk hjärnblödning. Det slår mig då som ett slag i magen att det hade kunna varit jag. Det är nu snart 6 år sedan jag hade min traumatiska hjärnblödning. Jag mår bra idag, men man fattar nog aldrig hur illa det hade kunnat sluta för mig.

Jag pratade lite om detta med min mamma förut och hon sa "Du hade tur. Din blödning slutade växa. Annars hade det kunna slutat lika illa för dig."

Det är läskigt att tänka på det. Men samtidigt får jag den där känslan att jag klarade mig av en anledning. Frågan är bara vad den anledningen är? Jag har en känsla av att jag kommer att göra/åstakomma något stort i mitt liv. Men än vet jag inte vad....

Måndag.

Så va helgen över, har hunnit med väldigt mycket. Igår var vi till min bror på kalas då hans dotter fyller 4 år snart, sedan va vi på middag hos D's föräldrar. Kvällen avslutades med den senaste Harry Potter filmen. Dock såg vi bara halva så förhoppningsvis blir det andra halvan ikväll.

Idag vet jag inte riktigt vad som händer, vill ut till birsta en sväng men det beror ju på om min kära mamma har tid och lust att köra ut mig dit :p Annars har jag nog bara tänkt storstäda. På torsdag åker vi till fjällen och kommer inte hem förrän på måndag.

Tisdag därpå är det dags för laserbehandling av höger öga igen och därefter är det dags att ta tag i skolan. Konstaterade igår att jag kommer att få 3,5 vecka på mig att skriva min c-uppsats i folkhälsovetenskapen. Hm.. Sociologiuppsatsen kommer jag att skriva i sommar, men kom igen.. 3,5 vecka för att skriva en uppsats!? Jag kommer aldrig att klara det.

Måste nästan höra med någon läkare på tisdag och se om de kan fortsätta att sjukskriva mig eller åtminstonde höra om de ha något förslag på hur jag ska/kan gå vidare med detta. Dock hjälper det inte att grubbla på det här nu. Kanske ska ta en morgonpromenad med T istället..


Ha en bra dag!

Underbara dag!

Denna dag har verkligen varit underbar. Först tog vi sovmorgon och sedan vaknar man till ett fantastiskt väder. Gjorde oss klar och drog ner på stan en sväng. Det blev lunch på Chocolate House, sedan mötte vi E och gick en snabbis på stan. Införskaffade present till Leia som fyller 4 år på torsdag och lite öl :)

Så nu ligger två öl på snabbkylning. Tänkte avnjuta en sådan i solen på balkongen innan vi ska iväg på kalas. Min mosters man fyller år idag så vi ska dit och äta smörgåstårta om några timmar. Sedan får vi se vad som händer. Vem vet, kanske det blir en liten utgång ikväll?!


Ha en fortsatt underbar dag i det fina vädret allesammans!

Dåligt Samvete.

Usch vilket dåligt samvete jag har nu. Men det roliga är att jag inte har gjort någonting och det är just därför jag har dåligt samvete. Klockan är redan 10.30 och jag har typ bara ätit frukost och tagit en 30 minuters promenad. Vart tog hela morgonen vägen?

Efter att D hade gått till jobbet gick jag och Tindra och lade oss igen. Låg och skedade i sängen ett bra tag. Åh det är så mysigt när hon är med i sängen, men det är verkligen inte ofta hon får det och för övrigt tror jag inte att hon tycker om det någon längre stund heller.

Igår var jag på Perfect Home visning. Det jag hade tänkt beställa fanns dock inte kvar men förhoppningsvis kommer den tillbaka till hösten. Vilket egentligen passar mig bättre på många sätt och vi också. Dels har man inte så mycke ljus tänt nu under sommaren, dels ha jag ingenstans att förvara den och sen va det ju det här med pengar.

Pengar. Ja det är så svårt nu tycker jag och veta hur jag ska göra med sjukskrivningen. För om jag kontaktar CSN kommer jag ju bara att få ett halvt bidrag och jag tror inte att det är pengar som försäkringskassan kommer att betala ut bara så där. Eller är det någon som vet något om hur det funkar?

Nä kanske dags att dra upp persiennerna och släppa in lite dagsljus. Ska även ta och dricka lite kaffe och hoppas på att man blir piggare och att huvudvärken släpper. Skriver mer senare idag.


Puss puss

Stolt Matte.

Nu har jag nyss varit på morgonpromenad med T och jag blir så stolt över henne. Vi va ute och gick i 25 min och de sista 10 minuterna gick hon utan koppel. Hon var så duktig och gick vid min sida trots att det kom bilar, människor och andra hundar. Fast jag vet inte, kanske borde jag vara stolt över mig och D som lyckats få den plin på henne?! Hur som så är jag väldigt nöjd just nu.

Snart ska jag ta och hoppa i duschen för om en timme bär det av ut till Birsta med mamma. Jag måste hitta något påskigt att fylla min nya vita glad påsk-korg med :) Sen skulle jag ha något från IKEA också men vad minns jag inte nu. Har även tvättstuga idag 13-16 sedan ikväll ska jag följa med D´s syster och mamma till hans kusin på Perfect Home visning. Hoppas att det finns nått fint som inte är allt för dyrt. Pengar är inget jag har gott om just nu...

Det är mycket som ska hinnas med idag, bytte aldrig gardiner i köket igår heller så det skulle jag vilja hinna med. Får se vad det finns ork till helt enkelt. Börjar få mer och mer ont i huvudet också. Jäkla skit, känns nästan om att man är bakis trots att man inte druckit en droppe alkohol på flera veckor :p

Nä nu ska jag kika in en sväng på tradera (mitt senaste beroende). Sedan måste jag nog börja göra mig klar, allt går ju i slowmotion nu när man inte är riktigt kry och inte ser helt hundra. Hoppas att ni alla får en toppendag i det fina vårvädret!


Puss & Kram

Onsdag.

Ibland funderar man på om man verkligen har någon som läser sin blogg. Men nu den senaste tiden har jag fått fler och fler bekräftelse på att det finns dom som verkligen läser den. Vilket ju gör en mer motiverad till att skriva :)

Eftersom jag har blivit sjukskriven i två veckor så har jag mycket tid över till allt nu. Men när man väl har tiden så finns det ingenting att göra. Jag menar, man kan ju inte städa varje dag... Samtidigt som jag inte får anstränga mig en massa och blir väldigt lätt yr, skakig och får svårt att andas.

Jag  får inte köra bil (så den står parkerad hemma hos mami och papi). Jag orkar inte anstränga ögonen några längre stunder och jag är känslig mot ljus. Så vad ska man göra? Sova? Fasen det kryper i kroppen av rastlöshet på mig medans ögonen och huvudet värker

Just nu är jag hemma hos mamma och håller henne sällskap medans hon putsar fönster och byter gardiner. Blir själv så sugen på att också byta gardiner. Tror nästan att det blir till att åka hem sen och sätta upp vårgardinerna i köket sedan :) Dock är det där med att putsa fönster inte min grej. Ärligt talat så tror jag aldrig att jag har putsat fönster någon gång. Inte vad jag kan minnas iaf.

Mina föräldrar har nyss renoverat köket så nu har det ett stort, öppet, vitt, lantigt kök och jag är sååå avundsjuk! Jag vill också flytta till hus. Dock finns det två saker som stoppar mig, pengarna och D... Så jag får helt enkelt nöja mig med att bo i en hyreslägenhet så länge.


Ha en fortsatt bra dag!

Äntligen Hemma!

Nu är jag äntligen hemma. Dock är jag inte lika pigg nu som jag varit tidigare. Känns som att jag blir sämre för varje dag som går. Kanske därför jag blivit sjukskriven i 2 veckor också :p Men jag är iaf hemma nu och operationen gick bra.

Skriver mer nån annan dag när jag har mer ork, nu blir det till att lägga sig och vila en stund (har nyss packat upp väskan och plockstädat lite vilket gjorde mig helt slut) sedan blir det en dusch, en efterlängtad sådan :)

Bye bye!

Godnatt

Så där, nu ligger jag i sängen nyduschad och redo för operation kl 8 i morgon. Känner mig ärligt talat inte det minsta nervös. Alla läkare och sköterskor jag har träffat har varit super gulliga! Så det känns tryggt :) operationen skulle egentligen ha skett idag men efter undersökningen beslutade läkaren som ska operera mig att jag skulle få en spruta i ögat och sen opereras på fredag istället. HJÄLP!!! Fy fan det måste ha varit något av det läskigaste jag någonsin gjort, men det gick bra och det kändes typ inte.

I onsdags kväll åkte jag och hälsade på min kusin och hans familj, det va trevligt att få träffa dom och se vart dom bor samt snusa på deras dotter lite ;) då operationen blev uppskjuten så fick jag en fridag idag. Jag käkade lunch här på hotellet sen drog jag ner på stan en sväng. Umeå måste vara den sämsta shoppingstaden som finns :p Men jag lyckades iaf fynda lite på rean, en t-shirt, en huvtröja (50 kr/st), lite underkläder och ljuslyktor till vardagsrummet :) Efter stan tog jag bussen raka vägen till min andra kusin. Fick träffa hennes pojkvän för första gången och se hur de bodde. Även dom bjöd på middag, tack mina snälla kusiner!

Efter en lång (som kändes kort) mysig kväll hos dom är jag nu tillbaka på hotellet. I morgon blir som sagt operationen och sedan får jag tillbringa en natt på avdelningen innan jag får åka hem på lördag. Vet dock inte vilken tid det blir än. Och eftersom jag inte tror att jag kommer att ha tillgång till internet där så blir detta mitt sista inlägg på bloggen härifrån Umeå. Nu ska jag ta och borsta tänderna och krypa ner under täcket.


Puss och godnatt!

En snabb uppdatering från lobbyn.

Blir bara en snabb uppdatering nu, sitter i lobbyn och det är massa folk här. Fixar trådlöst till rummet ikväll så då kan jag skriva lite mer. Jag har nyss utmanat en av mina svårigtheter, vilket gick riktigt bra. Jag har suttit själv och ätit på en restauramg :p Haha helt sjukt att man kan tycka att sånt är jobbigt..

Nu ska jag gå upp på rummet och lägga mig och vila ögonen en stund innan jag drar iväg på stan. Idag har jag en fridag så jag tänkte åka in till stan en sväng och kanske shoppa lite för att sedan träffa min kusin Nina som ska bjuda på middag. Tack för det verkar inte som att middagen här på hotellet skulle vara någon höjdare idag.

Puss hej!

Ett Sista Inlägg

Ja detta blir mitt sista inlägg innan jag drar iväg till Umeå. Vet inte om jag kommer att ha tillgång till internet där, men räknar inte med det. Nu ha jag nyss varit på stan och köpt en lila duk, ska ta och byta dom svarta gardinerna i vardagsrummet till vita. Därav var jag tvungen att köpa en ny duk :)

Ikväll blir det annars bara till att packa och duscha. D är jättesjuk så honom vill (läs kan) jag inte mysa med. Blir ju inge bra om jag blir sjuk nu innan operationen.. Måste även försöka äta något, men det är ju så tråkigt att laga mat till sig själv. D får bara dricka blåbärssoppa nu.

Men för er som undrar så är jag inte livrädd inför operationen. Visst är det väl klart att det känns lite läskigt att opereras och bli sövd för första gången i sitt liv. Men vad kan gå fel? Att jag vaknar upp blind? Ja men det är jag ju redan på det ögat :p Så nä, lite läskigt och lite lite nervös, men inte rädd!

Måste även passa på att tacka min underbara och fina syster för kommentaren i förra inlägget. Jag blev så rörd när jag läste det så tårarna bara rann på mig. Tack kära storasyster! Älskar dig!

Jag återkommer med en uppdatering så fort jag får tillgång till internet igen.


Puss puss

Så var dagen kommen...

Ja denna helg blev kanske inte riktigt som planerat. Först hade jag bjudit D på dejt på lördag, men den blev inställd. Sedan fick jag en blödning i ögat och blev tvungen att spendera lördagskvällen på akuten. På södagen kom D's syster och hämtade oss, bjöd på lunch och fika, sedan skjutsade hon oss till och från akuten tack! Var tvungen att åka till akuten igen för en ytterligare undersökning...

Så vad fick jag vet? Jag har en blödning i ögat (ha tydligen haft flera) dock håller glaskroppen tillbaka blodet och en operation är nödvändig. Akut remiss till Umeå. Gårdagskvällen var däremot mycket trevligare med en massa överraskningar till D. Det är ju så kul att få planera och bjuda dom man tycker om på liknande saker. En riktigt lyckad kväll måste jag säga!

Imorse ringde de från sjukhuset i Umeå och ville att jag tar första bussen upp imorgon - Panik! De ringde upp igen nån timme senare och sköt på det till på onsdag istället - Tack och lov! Ha varit på skolan idag och pratat med mina handledare och lagt upp hur mina fortsatta studier kommer att se ut. Denna vecka fick jag strikta order om att vila från båda mina handledare.

Förhoppningsvis blir det iaf inget studieuppehåll men å andra sidan räknar jag nu med att jag bara kommer hinna med en uppsats i tid och att den andra får jag skriva största delen av i sommar. Nu är jag äntligen hemma och ska krypa ner under täcket och vila en stund. Har även tagit ledigt från jobbet ikväll för att vila ögonen och ladda krafter (mest psykiskt) inför operationen på torsdag.

Haha nu ringde V och ville att jag och T ska gå på promenad med henne så så får det bli. Jag känner mig generös idag så bjuder på en bild ;)

Godmorgon!

Idag blir det till att sitta på statsbiblioteket och plugga. Kul med lite omväxling i studiemiljön. Annars idag händer inget speciellt, har tagit på mig att tvätta 19-22 ikväll medans D ska vara med grabbarna. Visst är man väl en flickvän med guldkant?!

Haha även att det typ bara är hans smutstvätt.. Men jag tänkte att jag kanske kan få ut något av det genom att passa på att träna samtidigt som jag tvättar. Träningsrummet ligger vägg i vägg med tvättstugan så..

Imorgon däremot har jag lite mer att se fram emot, men samtidigt är jag fan nervös. Jag har bjudit ut D på dejt, allt är inte klart än och självklart är man ju spänd på om han kommer att uppskatta det eller inte. Ja det är bara att vänta och se helt enkelt..


Trevlig helg!
RSS 2.0