tisdag 31 maj.

Tror att jag kommit in i övergångsåldern.. Shit vilken svettattack jag fick precis. Även att jag gnäller och muttrar på gamla kärringar som snor MINA tvättider (även att hon knappt hejjade när jag muntert sa "God morgon!"). Hahaha ja nått står inte helt rätt till i min kropp för tillfället..

Även vart jag lite bitter imorse när jag såg vädret vi har att vänta idag.. Suck! Jag som hade tänkt ha klänning och vita skor och så ska det regna, vara kallt och allmänt skitväder. Det är bara att börja gräva i garderoben igen för att hitta något annat att ha på sig ikväll..

(Tvättstugepaus)

Åh nu vart jag på dåligt humör igen.. Fick vänta en evighet i tvättstugan på att maskinerna som tar hundra år (i jämförelse mot de maskiner som jag HADE bokat). Kärringen hejjade inte alls denna gång och ännu mer irriterad vart jag när jag upptäckte att hon inte skulle använda alla maskinerna.

Snacka om att pensionärer tvättar innan tvättkorgen är full.. Även att jag kollade när jag gick ut, hon hade inte ens bokat nån maskin.. Kärringjävel!! Önskar att jag skulle kunna vräka ur mig något dumt så att din dag också blir förstörd!

Nä nu ska jag ta och rasta doggen, hon börjar bli otålig när matte springer in och ut genom dörren hela tiden men hon får inte följa.. Önskar alla (utom kärringjäveln) en bättre start på dagen än vad jag haft :)

måndag 30 maj.

Varför ska det vara så svårt att leva i nuet? Varför oroa sig för framtiden hela tiden? Fick nyss en kallelse till Umeå och tusen frågor och funderingar snurrar i huvudet direkt.. En ganska lustig oroskänsla har bitit sig fast, tänk att behöva kliva upp 3:30 (bussen går kl 5:00). Fy vad jobbigt! Men va tusan kom den känslan ifrån? Det är ju inte direkt hela världen heller :p

Idag har jag inte fått mycket gjort. Va ute på en timmes promenad tidigare idag, sedan ha ja inte fått nått gjort. Så typiskt bara för att jag ha mycket att göra. Det är precis som att min kropp protesterar. Har iaf hunnit prova lite kläder inför imorgon, vet dock inte vad ja ska ha på mig än.....

Imorgon är både en rolig och deppig dag. Vi har vår examensmiddag imorgon. Roligt för att den dagen äntligen är här, deppig eftersom jag inte tar examen som planerat. Jag har hela helvetet kvar framför mig, kul! Nä ska inte sitta här och deppa mer, ska ta och hoppa in i duschen och göra mig klar för jobb ikväll.


See ya!

Frukost och sen då?

Vaknade av att D´s alarm ringde och ringde.. Till slut vart jag less och skulle putta på honom, varpå jag upptäcker att han inte ligger bredvid mig och ca 5 sek senare konstaterar jag att det är inte hans utan mitt alarm som ringer.. Åh.. :( Då va va det bara till att kliva upp. Nu sitter jag här och äter mina vanliga lchf-frukost. Just idag blev det en blåbärs-smoothie och en kopp kaffe :)

LCHF-smoothie

I dl turkisk yoghurt
1 dl vispgrädde (ovispad)
1 dl frusna bär (osötade)
1 dl mineralvatten


Efter frukosten ska jag ta och betala lite tråkiga räkningar, sedan blir det en långpromenad med Tindra. Måste till skolan och lämna tillbaka lite böcker och sedan köpa snus. Därefter kommer mamma och hämtar mig, ska till Birsta en snabbis (hon behövde blomjord) sedan ska jag hämta hem min bil :D Börjar sakna den lite :p

Måste även ringde några viktiga samtal idag.. Osv osv. Shit va många måsten jag plötsligt fick och bara en massa tråkiga dessutom. Men men, lika bra att få det överstökat så kan man glömma dom sen och göra betydligt roligare saker :)


Ha en bra dag i det soliga (om än blåsiga) vädret!

Hejsan Hoppsan!

Kommer upp till Umeå, gör alla kontroller och de ordnar med allt inför operationen. När jag sedan träffar läkaren som ska operera mig blir han lite tveksam till om jag verkligen ska behöva opereras redan..? Iväg för att träffa narkosläkaren, efter att ha suttit i väntrummet där i 45 min kommer sköterskan tillbaka och ber mig följa med (utan att ha träffat någon narkosläkare). En annan läkare ville också kolla på mina ögon innan de bestämdes om jag skulle opereras eller inte..

Denna läkare ansåg precis som den förra att det inte behövdes än. Dock menade han på att jag skulle återkomma dit om 3-4 veckor för ett nytt besök. Tror inte att de litar på dom i Sundsvall :p Så nu är det bara att fortsätta hoppas på att det inte blir värre, för de båda läkarna sa rakt ut att det INTE ser bra ut men att de ville vänta med operationen då jag är så ung. Så va man på väg hem igen - ganska snopet när man ställt in sig på allt och räknat med att man inte kommer kunna se eller göra något på 2 veckor..

Måste passa på att tacka K som lät mig åka med hem igår så jag slapp sitta på en buss i 4,5 timme till. Samt ett stort tack till alla som trott, hoppats och önskat mig allt gott! Det betyder så oerhört mycket för mig! Nu är det bara att fortsätta att tro, hoppas och önska att allt löser sig på bästa sätt och att ett mirakel sker så att jag slipper en andra operation ;)

Nu ska jag strax ta med mig Tindra på en promenad bort till tågstationen. D kommer med tåget om knappt en halvtimme :) Maten står i ugnen nu och det luktar så sjukt gott! Ugnstekta kycklingfiléer med sambal oelek och grädde = Mm.. Har även hunnit ut till Birsta en sväng med mamma idag, där jag införskaffade oss lite mat och blommor att ha på balkongen i sommar..


Ha en fortsatt bra dag alla trogna läsare!

Godmorgon!

Nu äe det inte långt kvar tills det bär av till Umeå igen, bussen går 7:50. Ska snart ta och traska ner till stationen. Men satan va trött man blir av att kliva upp tidigt. Ville hinna säga hejdå innan D åkte så det blev till att kliva upp 5:30. Hans tåg ner till Örebro gick 6:10. Det är ett himlans åkande för oss nu, vi va ju även till Umeå en sväng i helgen då min kusin fyllde 30år.

Tindra saknar jag så jag tror jag dör! Hon fick stanna hemma med lillebror i helgen, sedan lät vi henne stanna kvar där eftersom vi ändå skulle åka bort igen idag. Jag träffade henne faktiskt en stund igår, men jag tror att jag uppskattade det mer än vad hon gjorde :p

Vet inte om jag kommer orka sitta något vid internet ikväll. Om jag orkar kommer en uppdatering, annars återkommer jag så fort jag orkar efter operationen. Nä nu är det dags att göra sig klar och börja traska ner mot bussen. Ser fram emot att få sova på en skumpande buss några timmar :)


Puss & Kram

Vad Är Det Som Händer?

Nu är det många som undrar vad det är som hänt/händer. Så det är kanske dags för mig att berätta för alla vad som händer?!

Förra sommaren tappade jag stor del av min syn på vänster öga. Den bara försvann från en dag till en annan. Hela hösten gick jag på laserbehandling, så småningom upptäckte de att jag även hade fått förändringar på mitt högra öga och därav började de laserbehandla även det strax innan jul. Vänster öga va vid det här laget färdig behandlat och jag hade fått upplysningar om att ta kontakt med dem om synen plötsligt blev kraftigt sämre.. Sedan föll jag mellan stolarna, fick ingen ny tid.

Lördag den 2 april när jag och D va ute i Birsta hände det, det blev som svarta mönster framför ögan och 10 min senare såg jag inget, det va som om någon hällt gelé i mitt öga. Allt va grumligt (såg inget) samtidigt som det åkte runt och allt rörde sig (svårt att förklara). Jag kontaktade sjukvården och fick en akuttid samma dag.

Jag hade då fått en blödning i ögat och glaskroppen vägrade släppa fram blodet. Det blev ett till besök på akuten dagen efter där det beslutades att jag skulle akut upp till Umeå och operera bort glaskroppen. Sagt och gjort, kom upp till Umeå på onsdagen fick en spruta i ögat och sedan blev det operation på fredagen den 8 april.

Jag har sedan dess fortsatt med laserbehandling av höger öga varje/varannan vecka. Jag har den senaste tiden grubblat lite över varför jag ser så dåligt, varför jag har svårt att läsa osv. På mitt senaste besök (nu i onsdags) var synen mer nedsatt än vanligt och de upptäckte mycket aktivitet i mitt öga som inte berodde på lasern. Jag fick ingen ny tid för överläkaren här ville rådprata med Umeå först.

Lite senare under dagen ringde överläkaren upp mig. Det va som hon misstänkte, det såg inte bra ut. Jag fick än en gång en akuttid i Umeå för operation. Så nu på tisdag åker jag upp igen och operationen planeras att genomföras på onsdag. Samt att de i Umeå ansåg att jag bör ta fler sprutor i ögonen, totalt 3 i varje öga.

Dock har ju Sundvsll aldrig tid med då det är akut och de verkligen prioriterar mig så fick jag komma redan som igår, innan de öppnade. Så igår fick jag en spruta i vänster öga. På måndag gäller samma sak, 7.30 ska jag vara på operation för att få en spruta i höger öga som ska verka lite inför operationen på onsdag..

Så nu är det bara att vänta och se. De hoppas på att kunna rädda min syn på höger öga. Vänster kan bli bättre med hjälp av dessa sprutor, men jag kommer aldrig få tillbaka synen helt där. Så nu önskar, hoppas och ber jag att de lyckas. Men som alltid så kan man läsa mellan raderna och avläsa läkare ganska bra. Och det jag är mest rädd för nu är att min syn på höger öga kommer att bli lika dålig som på vänster öga...

För Ett År Sedan...

...var mitt liv helt perfekt! Jag hade en underbar pojkvän (vilken fortfarande är helt underbar), en perfekt hund (eller ja näst intill iaf), vänner (som sedan skulle visa sig inte finnas där när man behöver dom), drömmar (som idag ser helt annorlunda ut) och jag var lyckligt ovetande om vad jag hade att vänta..

Mitt liv har på många plan förändrats under det senaste året. Jag har börjat förstå att det finns viktigare saker i livet att bry sig om. Jag har insett vilka som är mina riktigt vänner, vilka som verkligen är (ordagrant) 5 minuter bort när man behöver dom. Att allt iinte handlar om att få ta examen, skaffa ett jobb, tjäna pengar, bilda familj och leva lycklig i alla mina dar.

Sagan jag alltid har drömt om har sakta men säkert förändrats. Idag handlar mina drömmar mer om att få ha en god hälsa, behålla synen och att någon gång kunna ta examen och återgå till min lilla saga med ett lyckligt slut. Jag ber och jag hoppas innerligt att jag kan få leva ett normalt liv igen! Eller att det åtminstone inte blir värre än det redan är..


Ge mig styrka att acceptera

det jag inte kan förändra!


Recept LCHF Tacopaj!

Har fått en förfrågan på recept på lchf tacopajen jag har gjort idag. Det finns flera recept man kan gå efter. Alla är dock snarlika. Men detta är min variant som jag brukar göra :)

Pajskal:
4 ägg, 1dl grädde och 2msk smör.

Smält smöret i pajformen i ugn, 225*C. Vispa hastigt ihop ägg och grädde och grädda till torr yta med ordentlig färg. Ta ut och låt formen vila.

Pajinnehållet:
400-500 gram köttfärs, 1 pressad vitlöksklyfta, smör till stekning, 1 påse tacokrydda, 0,5-1dl vatten, halverade körsbärstomater, 2dl riven ost, 1dl grädde, 0,5dl creme fraische.

Bryn färsen med vitlök och kryddor i smör. Tillsätt vattnet och låt puttra tills vätskan kokat in. Blanda osten med grädde och creme fraiche. Strö ut köttfärsen på pajbotten och fördela tomat på toppen. Häll oströran överst och grädda 10-15 minuter, på 225*C, tills ytan ser aptitligt inbjudande ut.

Tips:
Jag brukar dock alltid göra på 800 gram köttfärs och två påsar tacokrydda. Det som blir över blir en perfekt portion tacos att ha i matlåda :)

De flesta recept innehåller även lök. Skivade lökringar att lägga uppepå pajen (med tomaterna). Dock gillar jag inte gul lök och därav använder jag mig inte av det. Men smaken är som baken.

Serveras givetvis med sallad och massa creme fraiche :D


Ät och njut!

Ojojoj

Nu var det länge sedan jag gjorde någon uppdatering. Fy på mig! Men mycket har iaf hänt. Jag (vi) har kommit fram till att jag inte kommer kunna ta examen som planerat. Att skriva en c-uppsats på tre veckor när man inte pallar att sitta mer än någon timme per dag är omöjligt. Men jag har haft en otrolig tur och bara mött på väldigt förstående människor :) Så uppsatsskrivandet kommer att ske parallellt med jobb under sommaren och hösten helt enkelt..

Annars då? Jag håller på att få spader på alla parkeringsböter som hoppar på mig och jag vill bara flytta! Letar lägenhet för fullt men det känns lite som att jobba i motström :/ Eller så är det någon mening med allt helt enkelt. Det är bara att vänta och leta vidare.

Nu i helgen skulle vi ta det lugnt men det slutade med en liten fest på hemmaplan och sedan blev det även en lättare utgång. Tänk så roligt det är när man får med sig älsklingen ut på en liten sväng ;) Sedan igår blev det bara att ligga i soffan halva dagen och kolla på film.

Idag har jag varit på morgonpromenad med Tindra, lagat en lchf-tacopaj och ska strax ta och beställa oriflame. Skulle även behöva boka en tvättid, städa toan osv. Får se vad som hinns med innan jobbet. Har ju fortfarande inte fått tillbaka orken helt och hållet så det blir ju någon powernap lite nu och då.



Puss hej!
RSS 2.0