Tur I Spel Eller Tur I Kärlek?!

Man brukar alltid säga att man antingen har tur i spel eller kärlek. Men jag tror inte riktigt på det där. Jag tror att tur och otur går hand i hand. Att man måste ha otur för att få uppleva tur och tvärtom. Ta som igår t.ex. först fick jag reda på att jag hade klarat tentan (tur1) sedan fick jag veta att vi hade fått ett bra betyg på vår gruppuppgift (tur2). Sedan var det dags för en omvändning...

Otur1: Min lillebror ha haft ont i sin handled sedan i somras och man har inte vetat vad felet varit trots att han varit in och ut på röntgen flera gånger. Igår kom beskedet som inte var något vidare. Han har tydligen en väldigt ovanlig sjukdom som 2 på 100 000 drabbas av. Men till saken hör att det bara är äldre (gamla) som drabbas. Så vad kan då vara oddsen på att han (16 år) skulle få den? 1 på miljonen?!

Det dröjde typ endast 30 min innan nästa kom. Otur2 var att banken vägrade ge oss något lånelöfte. Tycker att det är så sjuka regler = min inkomst räknas inte! Gaaah!! Jag menar jag har en fast inkomst på ca 8150kr varje månad som inte får räknas som en inkomst, sjukt! Men men.. Man får aldrig ge upp hoppet, så vi vände oss till en annan bank...

Idag ringde D och berättade att denna bank inte alls såg några problem med att låna ut pengar till oss. Jag har ju bara 6,5 månad kvar att plugga och sen kommer ju min inkomst att ändras drastiskt menade dom. Tack du gulliga människa som såg på saken precis som oss - jag är dig evigt tacksam! Nu ska jag ta och ringa mäklaren och se om vi kan få komma på en andra visning.

Enligt min beräkning så borde jag ha turen på min sida nu så att vi får lägenheten ;)
Eller ja, man kan ju alltid hoppas..!

Love!

Det Spökar I Min Källare.

Häromdagen när jag var nere i tvättstugan, vek tvätt och väntade på att maskinen skulle bli klar så att jag kunde börja hänga tvätten så hände det jag så länge ha varit rädd för. Plötsligt så står det en skuggig figur i dörröppningen, hjärtat börjar att slå väldigt fort och jag är övertygad om att jag håller på att få en hjärtattack. Jag vänder mig om mot dörröppningen och denna skuggiga figur står fortfarande kvar, det tar mig säkert två sekunder innan kroppen och hjärnan reagerar (jag stod som förstelnad) och sen går det upp för mig att det är min granne som smugit sig ner i källaren och in i tvättstugan utan att jag märkt det.

Men vad är det för fel på henne, bara stå där i dörröppningen och vänta på att jag ska upptäcka henne. Jag menar man kan väl åtminstone säga hej när man kommer ner så jag slipper dö av en hjärtinfarkt?! Jag har alltid trott att det spökar i min källare och inte gör det väl saken bättre att jag varje morgon efter att ha kollat på nyheterna tittar på "Det okända". 

Idag blir det storstädning här hemma, tänkte få ha en städad och fin lägenhet nu i helgen då jag är ledig =) Jag har nyss plockstädat och diskat, nu ska jag ta och dammsuga och skura golvet, sen är det typ bara toan och att bädda sängen kvar. Men måste även åka med sopsorteringen samt tanka bilen, men det kan jag ta i samma veva som vi ska på lägenhetsvisning kl 14 =D 

Trevlig helg!

Mina Vänner Är Dom Bästa Som Finns!

Vill bara tillägna ett inlägg till mina otroligt söta och underbara vänner! Ni är dom bästa och jag uppskattar verkligen att ni bryr er om mig. Även om vi inte talas vid varje dag, även om det kan gå flera veckor och ibland månader, så finns ni alltid där för mig när jag behöver er.
Love You Girls! 

...

Pussar
/J

Ny Lya...?!

Så va helgen slut och ytterligare en vecka har tagit fart. Va på lägenhetsvisning igår och ja den va väl som en hyreslägenhet ska vara, inte helt perfekt m.a.o. Den va jätte mysig och hade ju sin charm, men golvet skulle behövas göra något åt och köket var väl inte det finaste, men i övrigt var den toppen! Fast det va ju de där med internet då.....

Ja vi får se hur det går helt enkelt, finns ju en annan lägenhet som vi hellre skulle vilja ha, så vi håller just nu tummarna för den! Men oavsett om vem av dom det skulle bli (om det blir någon av dem) så kommer det att finnas en öppenspis eller kakelugn = tokmysigt :D

Nu har jag och T nyss varit ute på morgonpromenaden där vi mötte hela gänget med rottisar. Så nu är det en som är trött efter leken. Kanske man ska passa på att plugga lite då, ha en föreläsning som jag inte har renskrivit. Det är nog lika bra att göra det nu innan man ska iväg på nästa föreläsning. Ja så får det bli.

/J

Hipp Hipp Hurra!

för min snygging Wilmer idag! Grattis mosters älskling på 7 årsdagen! Och ett grattis till pappa på farsdag! Kramar till er båda!

Om en halv timme ska vi iväg och kolla på en lägenhet. Jag hoppas att internet duger för D där för i så fall skulle jag tro att lägenheten blir vår. Kontakter vettni ;)

Igår gick halva dagen åt till att hjälpa pappa att flytta ved, sen jobbade jag kvällen.. Och dagen ser väl iprincip likadan ut idag. Efter vi varit på lägenhetsvisning så ska vi hjälpa pappa med sista veden samt att lasta skotern, sen ikväll kallar jobbet igen och sen va denna helg över.. Usch vad tiden går fort ibland :(

Nä nu ska jag ta och överaska D som står och diskar :)

Puss å hej!
/J

Hoppas, Hoppas, Hoppas, Hoppas!

Ja det var i princip vad överläkaren sa till mig igår, att jag inte får sluta att hoppas och hoppas. Vilken jäkla tur att hoppet är det sista som överger oss människor ;) Hon sa även att hon hade diskuterat mitt fall med en väldigt kunnig kollega och de verkade bekymrade över hur det kommer att gå för mig. Men hon sa att jag aldrig få ge upp, aldrig sluta hoppas och hon lovade att göra allt i sin makt för att jag åtminstone ska kunna plugga klart. Så just nu hoppas jag över allt annat att jag kommer att vara klar med skolan till sommaren trots allt.

Men för att må lite bättre sitter jag just nu och lyssnar på lite julmusik och njuter av all snö ute. Jag tycker verkligen att det är så himla mysigt! Det är nästan så att man vill börja julpynta, baka, dricka glögg och springa på stan i all trängsel och köpa julklappar ;) Haha jag undrar om det verkligen står rätt till i mitt huvud ibland ;p

Nä jag kanske ska ta och gå ner till tvättstugan och se om man kan ta och tvätta lite idag, det är verkligen dags nu.. Skulle även behöva uträtta en massa ärenden, men känns inge kul att köra bil, dels p.g.a. all snö och dels p.g.a. andra omständigheter. Men men.. Får se vad som händer idag.

På återseende!
/J

Jag Ser Det Snöar, Det Va Väl Roligt, Hurra!

Nej jag är inte ironisk, jag tycker att det är tokmysigt med snö, massa snö ska det vara =) Däremot tycker jag inte om när det blir kallare än -5 grader, men annars älskar jag vintern med all snö. Fast å andra sidan älskar jag alla årstider och blir som ett litet barn på julafton så fort en ny årtid har tagit fart ;)

Jag vet en till som älskar snön också. Tindra fick verkligen damp och tyckte att det var jätte roligt att få hoppa omkring och busa i snön imorse på morgonpromenaden. Och på köpet fick hon träffa världens snällaste rottis på vägen hem. Emma har en STOR rottis hane på lån så vi får hoppas på att det blir mer bus med dom i snön senare idag :)

T ligger här bredvid mig på golvet nu, helt slut efter att fått busa i snön.. Kanske jag ska passa på att dammsuga lite nu medans hon är så lugn?! Kanske lika bra att göra det nu innan man hoppar i duschen och gör sig klar för att se vad dagen mer har att bjuda på. Men lite pluggande måste jag också försöka hinna med :p

Bjuder på några 2 år gamla bilder, men jag kan lova att hon fortfarande älskar snö lika mycket!

Jag älskar snö!hihihiSötnosen som alltid har älskat snö :)

Pussar & Kramar
/J

Varför Skjuta Upp Något Man Kan Göra På En Gång?!

Hör och häpna! Jag kommer på mig själv titt som tätt att göra saker på en gång och inte skjuta upp dom till sista minuten. Jag blir så stolt över mig själv när det händer :) Och ju oftare det händer ju mer smittar det av sig på kommande saker som skall göras.

Så till följd av detta, samt tentan jag nyss hade, skall jag nu sätta mig och renskriva eftermiddagens föreläsning på en gång ;) Vi kommer att ha 13 föreläsningar denna kurs och sen en stor tenta så det är lika bra att ta tag i renskrivningen och inte skjuta upp det som jag gjorde i förra kursen (och alla andra tidigare kurser) ;p

Hihi igår hände något som gjorde mig glad, jag tror att det är pga detta som jag är på så bra humör idag också. På köpet tror jag även att D:et är lite glad han också för han verkade vara på lite extra bra humör vid middagen. Känns så bra med dessa ögonblick som lyser upp den annars gråa vardagen.

Produktivitet = att göra saker rätt

Effektivitet = att göra rätt saker

  

Alltid Är Det Nått..!

Jaha och vad har helgen bestått av? Jo jag har typ inte gjort ett smack, rensat klar och därmed skrapat ihop 500 kr :) Annars har det bara varit lugnt, haft ont i huvudet och känt mig allmänt hängig, vet inte om jag kanske håller på att bli förkyld.. I lördags gick jag och lade mig före kl 22, stackars Davve som fick sitta kvar själv i soffan och se klart filmen.

Det känns som att det inte finns mycket positivt i min närhet just nu, det är bara tragedier hit och dit. Ingen nämnd, ingen glömd. Men jag tänker på er allihopa och jag finns här för er. Min dörr står alltid öppen för människor i min närhet som behöver mig, glöm aldrig det!

Och som pricken över i:et så fick jag ett samtal nu när jag var ute på morgonpromenaden om nästa händelse som inträffat.. En nära släkting till mig ligger på sjukhuset, fick åka in inatt. Jag håller tummarna för dig och tänker oerhört mycket på dig! Krya på dig fina du!

Nu ska jag ta och göra mig klar och sen åka till Anna-Ida.. Flickorna tänkte göra Birsta idag, eller rättare sagt IKEA, Elgiganten och ArkenZoo. Ibland kan det vara skönt att få något annat att tänka på. Funderar på att köpa en till orkideé att förgylla min tillvaro med :)





Håll om

Håll av

Håll ut

  

Njut Av Livet Idag, Imorgon Kan Det Vara För Sent.

Detta är precis vad jag tänker göra idag. Har nyss varit ute på en uppfriskande morgon-
promenad. Ska strax ta och unna mig ett litet hemmaspa, sedan kl 12 ska jag iväg och göra nagelförlängning :D Åh vad underbart det ska bli, nu var det länge sedan jag hade fina naglar.
Annars idag blir det att åka till fyndlagret med en massa skrot, och allt som blir över skänks till erikshjälpen. Så med lite tur kanske man gör någon annan till en lycklig ägare av någonting nytt idag ;)

Skulle även behöva tvätta, dock vet jag inte om jag vågar.. Det var översvämning i vår tvättstuga i onsdags när jag skulle tvätta så istället fick jag tvätta det viktigaste hos mamma, men det är ju lite kvar. Hur som vet jag inte om jag vågar använda tvättstugan pga. översvämmningen som var tidigare i veckan.. Vattnet är borta men vet ju inte om problemet är åtgärdat än :p

Annars idag har jag inget planerat. Tror att Davve är upptagen ikväll så det kanske blir till att våldsgästa min föräldrar för femte kvällen den här veckan :p Fast å andra sidan verkar de uppskatta att få hjälp, däremot gör inte min rygg det :( Nä nu är det dags att ta och börja med min hemmaspadag :)

/J

P.S. Jag har världens underbaraste pojkvän!

Tiden Går Och Jag Står Still?

Dagarna går men jag vet inte om jag har släppt allt, sopat det under mattan eller helt enkelt är i chock fortfarande. Jag tycker mig märka av förändringar men vet inte om det beror på att jag vet om vad som komma skall eller om det är så att det redan har börjat ske...

Jag har även den senaste tiden varit dålig på att plugga och sitta framför datorn, ja kanske är det så att det inte är lika roligt längre eftersom jag ständigt blir påminnd om allt då.
Och bilkörningen ska vi inte prata om, egentligen borde jag nog snart ta och lämna in mitt körkort frivilligt :p Nä skämtåsido, jag har ju redan fått en ny tid om en vecka, så jag får väl helt enkelt vänta och se hur det går och vad de säger då.

Annars om dagarna, då jag inte pluggar, så hjälper jag mina föräldrar att flytta. Det är ju en hel del som ska göras. Så ikväll blir det att åka till deras gamla hus och hjälpa dom med att packa de sista grejorna.. Men först ska jag ta och borsta Tindra och sen börja med maten innan min underbara kommer hem :)

Måste även försöka hinna hälsa på min syster och hennes familj nånting. De har också köpt hus och flyttade i måndags... Kanske får en stund över till helgen :)

/J

Igår Var Det Den Första November.

Jag har hört att blogga kan vara en hjälp till att bearbeta saker och ting. Så om du inte har lust att läsa om sådant kan du lika gärna sluta att läsa nu på en gång! Igår var det 17 år sedan jag fick diabetes, den 1 november måste helt enkelt vara min otursdag.... 

Igår fick jag ett besked som fick mina tårar att rinna mer än en gång under dagen. Jag vet att man inte ska ta ut saker och ting i förskott, men samtidigt orkade jag inte vara stark och tänka positivt just då. Och jag vet inte om jag gör det nu heller, det går liksom upp och ned. Det kändes som att hela mitt liv gick under. Alltså nu pratatar jag om mitt liv, inte min familjs, inte min vänners eller någon annans utan MITT liv!


Alla har vi hopp och drömmar, alla har vi (i mer eller mindra utsträckning) mål att uppnå i livet. Jag tyckte/tyckter att jag va/är så nära att nå ett av mina delmål och det jag önskar mest just nu kanske har tagits ifrån mig. Eller ja i alla fall för en tid framöver. Men om jag inte får göra det nu är jag rädd att jag aldrig kommer att göra det. Jag tycker att livet ibland är bra orättvist och nu var det tydligen min tur att bli drabbad...


Vet inte riktigt vart jag vill komma med detta inlägg... Men jag vill i alla fall berätta för och visa min familj och mina vänner att jag är tacksam för att ni finns där för mig och att ni bryr er! Älskar er allihopa! Ett speciellt tack till min underbara pojkvän och Tindra - tack för att ni är en del av mitt liv <3


/J 

RSS 2.0